Devlet Su İşleri  21.Bölge Müd.Syn.Mehmet Akif BALTA ve çok sayıda idari ve teknik kadrolarda görev yapan DSİ personelinin katılımı ile Baklan Belediyesinde toplantı gerçekleştirildi.
Yapılan istişare toplantısında Baklan ilçesinde ki çalışmalar,yatırımlar ve hedef projeler üzerinde duruldu.

--- Baklan ilçe merkezinden geçen kötü görünümde olan her açıdan risk teşkil eden tilki deresinden dere ıslahı ve ilçe merkezi üzerinde bulunan yerleşim birimlerini ve arazilerini oluşabilecek sel,feyezan'dan ve taşkınlardan koruma amaçlı yapılan ters bentler ayrı ayrı değerlendirildi.Mança deresi ve Arlık boğazı tersip bentlerinin,sulama amaçlı gölete çevrilmesi konusu üzerinde duruldu.Yapılan görüşmeler sonucu Bölge Müdürlüğü tarafından teknik incelemenin yapılması uygun görülmesi durumunda proje üretilmesine karar verildi.
--- Baklan Sol Sahil,sulama sahasının basınçlı sulama sistemine dönüştürülmesi hususunda ki teklifin 2018 yılı yatırım programı doğrultusunda sulamaya acılacak olan rehabilitasyon projesinin hazırlanmasına ve hazırlanacak olan bu projeye Baklan Kavaklar, Gelinören ve Süller mahalleleri tarım arazilerinin dahil edilmesinin uygun olacağı hususunda mutabakat sağlandı.
--- Baklan sınırları içerisinde kalan üzerinde temizlik ve ıslah çalışmaları yapılan nehrin, sedde ve kenar yollarının çiftçinin  kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki talep uygun bulunarak makinalı yol çalışmalarının başlatılmasına karar verildi
--- Büyük Menderes üzerinde bulunan , Baklan ilçe sınırları yol ağındaki Beyelli, Hadım, Kavaklar köprülerinin bakım ve onarımları üzerinde duruldu
--- Boğaziçi göleti zirai sulama sahasının daha aktif kullanımın konuları değerlendirildi. Boğaziçi göleti etrafında ilgili kurumlarlada iş birliği içerisinde çevre düzenlemesi yapılmasına rekreasyon alanlarının oluşturulmasına karar verildi.
---Boğaziçi,Dağal ve Çataloba mahalleri içerisine ye alan derelerin  ıslah için hazırlanan taşkın koruma projelerinin mülkiyet sahiplerinden muafakiyetlerinin alınmasına mutaakip 2018 yılı yatırım programında inşaatlarının başlatılmasına karar verildi.

DSİ çalışmaları kapsamında bir çok konunun konuşulduğu bu toplantı değerlendirilmelerinin
Baklanımıza ve halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ederiz...